Dranken

Een evenwichtig aanbod van dranken opstellen is een belangrijk onderdeel van het voedingsbeleid.

Gezond drinken! Wat wel en wat zeker niet?

 

Wat je verliest, moet je compenseren. Vaste voedingsmiddelen zoals fruit en groenten bevatten redelijk wat vocht. Maar het meeste vocht krijg je binnen via dranken. Toch drink je het best niet om het even wat. Frisdrank, bijvoorbeeld, levert geen nuttige voedingsstoffen. Doordat je minder snel verzadigd bent, ga je ook snel te veel drinken. Gevolg: je krijgt te veel calorieën binnen.

‘drink vooral water’ is een van de “gezond leven” tips van de voedingsdriehoek. Gezond drinken, doe je dat alleen als je water drinkt? Of zijn er ook andere dranken die thuishoren in een gezond drinkpatroon? Koffie, thee en water met een smaakje zorgen alvast voor extra vocht én afwisseling. Frisdrank, energiedrank en alcohol schrap je het best zo veel mogelijk.

Onze koffie en surrogaten:

Koffieliefhebbers halen hun hart op aan ons uitgebreide assortiment  koffie en koffievervangers. Koffieliefhebbers worden verwend met geroosterde koffie van Koffie Kàn, veel lichter verteerbaar dan de gebrande variant. En wie verlekkerd is op koffie, maar niet op cafeïne, kiest uit een assortiment smakelijke koffievervangers of een geurige  kop thee.   Even lekker en U slaapt als een roos.

ONS ASSORTIMENT

 Apéritief                                       Koffie kan                       Paardenmelk

Britafilters                                     Melk                                Pajottenlander vruchtensappen

Gimber                                          Melkvervangers             Vruchtenthee en kruidenthee (los en in builtjes)

Granenkoffie en chicorei               Mineraal waters             Wijn (bio )

Vergeet niet om water te drinken en wat zon te krijgen. Iedereen is eigenlijk een kamerplant met iets meer gecompliceerde emoties.
Benny stones

Cdesign© 2023.