Gemmotherapie

Gemmotherapie is een natuurlijke therapie. Deze natuurlijke therapie maakt gebruik van de eigenschappen van de embryonale plantaardige weefsels in hun groei : de knoppen en jonge scheuten van bomen en struiken. Men kan haar omschrijven als de cellulaire energetische globale therapie.

Wat is gemmotherapie ?

Gemmotherapie is een onderdeel van de fytotherapie dat bladknoppen en jonge spruiten (scheuten) van bomen en struiken gebruikt. Deze worden tijdig geoogst gedurende hun natuurlijke ontwikkeling en worden heel vers verwerkt door maceratie in een mengsel van water, alcohol en glycerine.

Knoppen en jonge spruiten bestaan uit embryonale weefsels in volle ontwikkeling die de totale kracht inhouden van de toekomstige boom of struik; daarom vindt men er een echte concentratie van energie en vitaliteit. Ze bevatten eveneens veel actieve principes die niet meer aanwezig zijn in het volwassen gewas. Dit verklaart de brede reeks toepassingen en de werkzaamheid van de remedies der gemmotherapie.

Gemmotherapie is in de jaren 60 ontstaan dank zij Dr. Pol Henry, een Belgische geneesheer. Hij heeft het resultaat van zijn opzoekingen en klinische testen in 1970 gepubliceerd en deze nieuwe therapie “Phytoembryotherapie” genoemd. Deze kennis werd later hernomen en verder ontwikkeld door Dr. Max Tétau, een Franse homeopaat, die het geheel dan “Gemmotherapie” genoemd heeft. Dit woord stamt van het Latijnse “gemmae” dat tegelijk plantenknop en edelsteen betekent. Deze naam werd algemeen aangenomen.

Een belangrijk voordeel van knop maceraten is dat hun eigenschappen stabiel in de tijd blijven. De uitval datum op het flesje is wettelijk verplicht maar impliceert niet dat de inhoud zijn eigenschappen na deze datum zal verloren hebben.

health is a relationship between you and your body. ”
james cooke

Cdesign© 2022.