Belang van goede huidverzorging!

De mate waarin mensen hun huid verzorgen kan enorm verschillen.
Heel wat vrouwen (en steeds meer mannen) slepen vrachten aan huidverzorgingsproducten mee naar huis en ook op vakantie en hebben elke dag een heel ritueel van verzorging waar ze niet kunnen van afwijken.
Anderen daarentegen hebben nog nooit één crèmetje aangeraakt.
Ze hebben er gewoonweg geen behoefte aan.
Maar waarom is een goede huidverzorging van belang? vraagt u zich misschien af.
Onze huid heeft behoefte aan verzorging en vocht. Misschien denkt u “Dan drink ik toch wat meer water?” maar bij de verdeling van vocht in ons lichaam is de huid als laatste aan de beurt. Als uw huid strak aanvoelt, is de kans groot dat ze smeekt om een heerlijk vochtinbrengend en voedend product. Kies hierbij voor producten die actieve verzorgende elementen bevatten. Daarbij staat onze huid dagelijks bloot aan heel wat invloeden die haar belasten en kunnen beschadigen. Enkele daarvan voor u op een rijtje:

Mensen die een enorme gevoelige huid hebben, zullen het met mij eens zijn dat zelfs water hun huid kan uitdrogen. Vooral als je hard water hebt zullen zeepresten niet goed oplossen, op de huid blijven zitten en het beschermlaagje van de huid aantasten waardoor deze sneller uitdroogt.

Ook de temperatuur van het water speelt een rol. Hoe warmer het water, hoe sneller het natuurlijke vetlaagje van je huid oplost en dus ook je huid droger zal worden. Beperk de duur van het douchen en het nemen van een bad tot maximum 10 min en sla gerust eens een dag over, je huid zal je dankbaar zijn!

Reinigen van je gezicht kan je beter met een reinigingsmelk doen die je niet moet naspoelen met water. De reinigingsmelk van Zarqa kan je aanbrengen op een watje, zacht over de huid vegen en al het vuil wordt verwijdert. Daarna nog even de poriën dichten met een lotion en voila de huid is gereinigd.

Add your comment

Cdesign© 2023.