Gezonde kindervoeding

Dat groente en fruit gezond zijn, weet iedereen wel. Maar daarnaast regent het adviezen, waardoor je door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig zijn er maar een paar dingen écht belangrijk aan de voeding voor je kind.

Geef je kind zoveel mogelijk water in plaats van sap. In sap zitten veel suikers en die zijn niet goed voor de tanden en het gewicht. Vermijd alle gesuikerde dranken.  Het is beter om kinderen niet te laten wennen aan  zoete smaken.

Besmeer de boterhammen altijd met een volvet smeersel zoals boter.  Kinderen hebben de vetten nodig en ook de vitamines die erin zitten.

Kies zoveel mogelijk voor volkorenproducten, dus voor volkorenbrood, volkorenpasta en zilvervliesrijst. Het vult beter en er zitten meer vezels en vitamines in.

Zorg dat je kind voldoende groente en fruit binnenkrijgt. Hier zitten belangrijke vitamines, mineralen en vezels in. Bovendien zijn de eerste levensjaren belangrijk voor de ontwikkeling van eetgewoonten en smaak.

Tot 4 jaar moeten kinderen 10 microgram per dag extra vitamine D binnenkrijgen. Dat kan in de vorm van vitaminepillen of -druppels.

Cdesign© 2023.