Deprecated: Required parameter $access_token follows optional parameter $item_count in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/essential-grid/includes/external-sources.class.php on line 86 Deprecated: Required parameter $access_token follows optional parameter $item_count in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/essential-grid/includes/external-sources.class.php on line 102 Deprecated: Required parameter $current_photoset follows optional parameter $item_count in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/essential-grid/includes/external-sources.class.php on line 1947 Warning: The magic method Vc_Manager::__wakeup() must have public visibility in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/classes/core/class-vc-manager.php on line 203 Deprecated: Required parameter $width follows optional parameter $attach_id in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/helpers/helpers.php on line 366 Deprecated: Required parameter $height follows optional parameter $attach_id in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/js_composer/include/helpers/helpers.php on line 366 Deprecated: Required parameter $slide follows optional parameter $blank in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/admin/includes/plugin-update.class.php on line 2976 Deprecated: Required parameter $slider follows optional parameter $blank in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/admin/includes/plugin-update.class.php on line 2976 Deprecated: Required parameter $access_token follows optional parameter $item_count in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/external-sources.class.php on line 68 Deprecated: Required parameter $access_token follows optional parameter $item_count in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/external-sources.class.php on line 85 Deprecated: Required parameter $current_photoset follows optional parameter $item_count in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/revslider/includes/external-sources.class.php on line 1431 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/essential-grid/includes/external-sources.class.php:86) in /customers/f/e/4/puurnatuurkuurne.be/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 710 GHEE BOTER – Puur Natuur Kuurne

GHEE BOTER

Ghee is een hele zuivere vorm van geklaarde boter die zijn oorsprong vindt in India. Net als kokosolie is het een erg veelzijdig toepasbaar en natuurlijk (bak)vet. Waarom zou je liever kiezen voor ghee dan voor bijvoorbeeld margarine?

 • Natuurlijk
  Ghee is gemaakt van boter en die bevat niets anders dan koemelk. Er zitten dus geen kunstmatige ingrediënten, toegevoegde vitaminen of smaakversterkers in. 
 • Hoge verbrandingstemperatuur
  Het vet heeft een verbrandingspunt van maar liefst 250°C. 
 • Rijk van smaak
  Ghee is een bakvet met een rijke nootachtige smaak. Je kan er eigenlijk alles in bakken: een ei, pannenkoeken, groente of een stuk vlees. Door de enorm hoge verbrandingstemperatuur komen de smaken van wat je bakt prachtig tot hun recht zonder zwart bitter smakend vet in de pan. 
 • Ghee verbetert de spijsvertering
  Ghee zorgt ervoor dat voedingsstoffen beter in je lichaam worden opgenomen, en dat afvalstoffen goed worden afgevoerd. In de Indische Ayurveda-leer is Ghee om die reden al duizenden jaren hét centrale vet. Het wordt gebruikt als medicinaal product en is het basis bakvet in de keuken. Ghee bevat de essentiële vetzuren omega-3 en omega-9 in de goede verhouding én bevat de vitamines A, D, E en K. Niet kunstmatig toegevoegd in een fabriek, wel gewoon rechtstreeks uit de natuur.
 • Ook geschikt voor mensen met zuivelallergie
  Ghee wordt gemaakt van boter die op haar beurt gemaakt wordt van melk, maar toch kunnen de meeste mensen met een lactose-intolerantie ghee wel gewoon consumeren. Dat komt doordat de problematische proteïnen en lactose tijdens het productieproces geëlimineerd worden. Er kunnen wel kleine hoeveelheden van achterblijven, maar dat gehalte ligt meestal zo laag dat ze doorgaans niet voor problemen kunnen zorgen. 
 • Ghee blijft (letterlijk) eeuwen goed
  Het Indische vet kan tegen een stootje. Omdat het amper bederft, hoef je het zelfs niet eens in de koelkast te bewaren: een plekje tussen de kruiden volstaat al. Er zijn ghee-recepten bekend waarbij het vet zo’n honderd jaar goed blijft
 • Boterzuur of butyraat beschermt uw darmslijmvlies
  Ghee valt onder de verzadigde vetten maar bevat net als kokosolie een bijzonder type vetzuur: korte-keten vetzuren .
  Deze korte-keten vetzuren staan ook wel bekend als butyraat of boterzuur. Butyraat is een belangrijke beschermer van je darmslijmvlies
 • Boterzuur of butyraat gaat de strijd aan met chronische ontstekingen.
  Doordat butyraat een krachtige ontstekingsremmer is, werkt het tegen allerlei ziektes waar een chronische ontsteking aan ten grondslag ligt. Denk aan hart- en vaatziektes, insulineresistentie en diabetes, maar ook aan kanker,
 • Gezonde vetten bevorderen de opname van vitaminen en mineralen.
  Sommige gezonde vetten zijn gezonder dan andere als het gaat om de opname van nutriënten in je darmen. Ghee behoort bij de toppers. Ghee zelf bevat daarbij veel omega 3– en omega 9-vetzuren en de in vet oplosbare vitaminen A, D, E en K.
 • Ghee helpt bij constipatie en bij afvoer van afvalstoffen
  Aangezien ghee gezonde voeding is voor vriendelijke darmbacteriën helpt het mee om spijsverteringsproblemen als obstipatie te voorkomen. Ghee helpt ook mee om droogte in het lichaam te voorkomen, een bekende oorzaak van vroegtijdige veroudering. Het bevat vitamine E, een bekende antioxidant die meehelpt om een beschadigde huid, bijvoorbeeld als gevolg van een verwonding, te helpen helen. Volgens de Ayurveda helpt ghee ook mee om vetcellen en toxische stoffen die opgeslagen liggen in deze vetcellen af te voeren.
 • Ghee geeft U meer energie en maakt U niet dik !

  Ghee-boter is te verkrijgen in 4 volumes.
  Moet niet in de frigo bewaard worden.
  Makkelijk in gebruik en zeer gezond !

Cdesign© 2022.