Biologische wijn , een goede keuze !

Aan de bio-wijn worden hoge kwaliteitseisen gesteld, zowel bij de teelt van de druiven als bij het vinificatieproces.
Teelt druiven :
*Zonder chemische bestrijdingsmiddelen
*Zonder kunstmest
*Plukwijze kan handmatig zijn of machinaal.
*Gemiddelde opbrengst per hectare is 30-60 hectoliter wijn
Vinificatieproces:
*Gistingsmethode is natuurlijk zonder gebruik ban chemische stimulatoren en met behulp van warmte en koude
*Voor de hygiëne en houdbaarheid heel beperkt gebruik van zwaveldioxide
*Geen aanzoeting met suiker

BEKIJK HIER ONS UITGEBREID AANBOD AAN LEKKERE BIO-WIJNEN

DOMINIO de PUNCTUM
Het ‘ chateau’ is gelegen in las Pedroneras , precies halverwege Madrid en Valencia.
De familie Fernández Cifuentes richtte in 2005 in de oude familie-wijngaard de biodynamische wijnmakerij Dominio de Punctum op. De wijngaarden van Dominio de Punctum zijn gelegen op een hoogvlakte van750 meter boven zeespiegel met een bodem van zand, leem rijk aan kalk. Daarom een zeer geschikt terroir voor het maken van uitstekende wijnen. Het ‘unieke ’ van de Punctum is dat alle wijnen worden gemaakt volgens biologische en biologisch-dynamische methoden. Zij willen enkel wijnen maken met een duidelijke boodschap: natuurlijk, authentiek, goede kwaliteit en absoluut hun verantwoording nemen voor het ecosysteem in de toekomst.
Dit resulteert dan ook in wijnen met een duidelijk eigen gezicht met veel smaak en karakter : Demeter-keurmerk
*Biologische Chardonnay (Witte wijn) Demeter-keurmerk
Deze Spaanse wijn is gemaakt van biodynamisch geteelde 90% Chardonnay en 10% Sauvignon Blanc druiven. Zo ontstaat er een mooie, fruitige en frisse witte wijn met een elegant aroma van citrus en witte bloemen.
Koel serveren op 8°C. Lekker bij alle visbereidingen.
*Biologische Rosado (Rosé wijn) Demeter-keurmerk
Deze rosé is gemaakt van Bobal- en Tempranillo druiven . De wijn heeft een mooie frambozenrode kleur en een bouquet van rode kersen.
Lekker als aperitief. Ook heerlijk fijne voorgerechtjes zoals tapas en visgerechtjes.
Ook bij salades met kip of pasta met zeevruchten.
*Biologische Tempranillo/petit verdot (Rode wijn) Demeter-keurmerk
Deze karaktervolle wijn is een combinatie van de bekende Spaanse Tempranillo druif (een inheemse druif) met een Franse touch van de Petit Verdot(een Franse druif uit de Bordeaux streek). In deze lichte wijn proef je de sappige kersen aroma’s en de Petit Verdot onderscheidt zich met zachte, soepele tannines. Hierdoor is deze wijn erg toegankelijk en fris.
Heerlijk voor alledag, maar ook misstaat hij niet bij een maaltijd. 16-18°C
*Biologische Galerna Verdejo (Witte wijn)
Licht, droog en fris – Citrus, appel, limoen
Onze wijnkenners denken dat deze Spaanse Verdejo uitstekend bij de volgende gerechten past.
Varkensvlees, schelpdieren, vegetarisch en gezouten vlees.

DOMAINE PARRA JIMENZE
Het Spaanse Parra Jiménez is een heus familiebedrijf van drie broers: Francisco, Javier en Luis Parra. Hun bedrijf bevindt zich op de Spaanse hoogvlakte in La Mancha. Al sinds 1993 gaan ze biologisch te werk in hun wijngaard en wijnproductie. Enkele jaren geleden zijn ze een stapje verder gegaan en mogen ze nu het Demeter-keurmerk voor biodynamische wijnbouw voeren. Ze werken in een zo veel mogelijk gesloten kringloop binnen het bedrijf, zoals gebruikmaken van eigen compost.
Onder meer wijnkenner Nicolaas Klei en diverse sterrenchefs zijn helemaal fan.
*Parra Garnacha (Rosé wijn)
Deze bijzondere rosé wijn heeft een bloemige en zoete (framboos, bosbes, aardbei) afdronk.
Uitstekend als apéritief maar ook bij pizza, salades, vleeswaren, kazen,
gebraden kip,barbecue.
*Biodynamische Parra Jiménez Sauvignon Blanc (Witte wijn)
Deze Sauvignon Blanc ruikt heerlijk fris zonder snerpend zuur te zijn. De geur en smaak doen mij denken aan een zonsopgang in hartje zomer.
En dan met zachte tonen van perzik met een vleugje ananas.
Uitstekend bij schaal -en schelpdieren, risotto, vegetarisch, geitenkaas.
*Biodynamische Parra Finca Arriburra (Rode wijn) Druiven : Tempranillo, Syrah, Cabernet sauignon.
Deze wijn met de kleur van kersen ruikt vooral enorm naar rood fruit. Ook qua smaak vooral kersen en cassis. Heel Spaans, hij vraagt gewoon om vlees, zoals een BBQ in de avondzon. Hij proeft naar de hete (na)zomer met vleugjes tijm, oregano en rozemarijn.
Uitstekend bij vlees, barbecue , quiche, gegrilde kip

DOMAINE DE TAVERNEL
Het domein, gelegen de streek van de Gard produceert sedert 1990 biologische wijn
Het domein biedt vandaag uitstekende biologische wijnen.
*Domaine de Tavernel (Rode wijn)
Druiven : Caladoc 15%, Merlot 30%, Cabernet-Sauvignon 10%, Marselan 20%, Grenache 10% et Syrah 15%
Aanhoudende rijpe kersenkleur met paarse reflecties
De zoetheid domineert, de fluweelzachte tannines zorgen voor een geweldige elegantie, de tonen van zwarte drop en kruiden accentueren de complexiteit van de wijn. Een plezierwijn die doet denken aan de zomerse hitte in de geuren van de garrigue.
Uitstekend bij konijn , stoofpotje, rundsvlees, lamsbout, wild.
*Domaine de Tavernel (Witte wijn)
Druiven : Vermentino (15%), Muscat (40%), Colombard (25%), Gewurztraminer (20%).
De aanzet in de mond is licht zuur. Aromatisch – frisse wijn.
Om te genieten als apéritief, bij vis, mediterrane en Provençaalse gerechten

*Gio Luisa frisantte Merlot rosato (rosé sprankelend)aperitief
Een frisse, zomerse rosé met een verleidelijke robijnrode tint en verfrissende bloemige aroma’s met een ongebruikelijk vleugje kers. Het zit in een speciale opvallende witte glazen fles om zijn uitzonderlijke kleur ten volle te laten zien. Zéér lekker !!

DOMAINE DE BRAU
Het Domaine de Brau,bestaat sedert de jaren zestig en er werd vanaf 1989 biologische wijn gemaakt . Dit was de levenskeuze van Wenny, Vlaming en archeoloog, en Gabriel, advocaat .
*Domaine De Brau : Chardonnay (witte wijn)
Schitterend goud. Klassieke chardonnay geur met enkele kruidige noten van nieuw eikenhout, elegant en diskreet. Aangename vrucht in de mond met een frisheid die snel een rijke rondheid bereikt. Mooi evenwicht en volle wijn zowel als aperitief als bij de maaltijd.
Fris inschenken: 10 -12°C bij wit vlees, gevogelte en gegrilde vis of vis met saus.
*Domaine De Brau : Chardonnay (rode wijn)
50% Syrah, 40% Cabernet Sauvignon, 10%Merlot
Diepe grenaatrode kleur. De neus is intens en fris, een puntje munt mengend met kruiden. In de mond vindt men harmonie, morello kersen en zoethout. Volheid en evenwicht ondersteund door fijne tanninen.
Serveren aan 17°C bij rood vlees, wild en kaasschotels.
*Domaine De Brau : Chardonnay (witte wijn)
70% Chardonnay, 30% Roussanne
Een lichtgele kleur gouden weerschijnen, een intense geur van vruchten (gele perziken en pompelmoes) en bloemen (meidoorn), zelfs misschien bloemensap. In de mond een mooie rondheid ondersteund door frisheid en een harmonische en fruitige finale. Mooie lange afdronk.
Zeer fris inschenken: 8 – 9°C bij oesters, schelpdieren, terrines, gegrilde en koude visgerechten.

DOMEIN NELEMAN
Bodegas Neleman maakt wijn in Spanje, 100% bio en vegan. Ons wijnhuis en wijngaarden zijn gelegen in het achterland van Valencia op 900 meter boven zeeniveau, in Parque Natural de las Hoces del Cabriel, werelderfgoed van UNESCO. We werken met inheemse variëteiten als bobal, tardana, verdil, macabeo, monastrell, tempranillo en garnacha. De wortels van de oude wijnstokken (60 – 80 jaar) moeten in de heel droge grond hard werken op zoek naar water.
*Viognier Verdil Organic(Witte wijn)
Unieke witte wijn met de bijna uitgestorven verdil druif (geeft de nodige frisheid) en de viognier maakt de wijn mooi rond en zacht, In de neus heerlijk exotisch wit fruit, ananas, gele meloen en mangofruit. Lekker te combineren bij visschotels, salades of bij schaal en schelpdieren.
*Garnache Marselan Organic (Witte wijn)
Als je van een explosief fruitige wijn houdt, stop dan maar met zoeken: onze Garnacha Marselan zal je geweldig vinden. Een krachtig bouquet van viooltjes en andere weidebloemen, een smaak van kersen, bramen en blauwe bes. Licht gekoeld nóg lekkerder!
*Cava Misolfa Brut Reserva (Cava) Demeter-keurmerk / aperitief
Stokken gemiddeld 45 jaar oud- traditionele methode – rijping: 18 maanden (op droesem)
Lichte kleur en fijne, persistente pareling. Mooie fruitaroma’s (citrus, groene appel, abrikozen, perzik) en accenten van brioche en toast.
Een cava die zich perfect schikt voor tal van gelegenheden, ook bij gerechten.
*Cosmic R-evolution 2019 (Witte wijn)
Druiven: 85% Xarel lo, 15% Sauvignon
Intens boeket met mooie florale toetsen, steenvruchten, appel, en passievrucht op een minerale ondertoon. De mond is dartel en fris, gebalanceerd door zuiver primair fruit, intens en elegant.

Cdesign© 2021.