Beestig lekker : heerlijke lekkernijen op basis van meelwormen en krekels.

Verras je gasten met deze originele nieuwkomer !!
Er zal zeker over nagepraat worden

Maarten Debie en Nico Coen, ex-kotgenoten en nog steeds goede vrienden, richtten in 2016 Nimavert op, nadat ze jarenlang insecten probeerden te kweken in hun eigen garage en kelder. Het kweken lieten ze achterwege, maar ze vonden wel een manier om meelwormen en krekels in voeding voor mensen te verwerken. In hun aanbod vinden we de gedroogde insecten met een smaakje, maar ook hun gin, tapenade, ravioli en kroketjes vallen in de smaak. Daarmee zijn ze pionier in België, en wij zijn heel blij om hun producten in onze rekken te mogen verwelkomen!

We weten al jaren dat de productie van voedingsmiddelen ongelofelijk veel van onze planeet vraagt. Maar liefst 20 tot 35% van de milieubelasting en de uitstoot van broeikasgassen is daar het gevolg van. Uiteraard is overconsumptie één van de oorzaken van deze problematiek, maar ook wát we eten draagt ertoe bij. Er zijn gelukkig steeds meer alternatieven voor bijvoorbeeld vlees. Insecten zijn daar een schoolvoorbeeld van: boordevol eiwitten en een minimale ecologische voetafdruk! Als we met z’n allen af en toe ons stuk vlees inruilen voor een lekkere kroket of ravioli met een vulling van meelwormpoeder, dan kunnen we samen het verschil maken.
Insecten worden immers gekweekt op groenten die niet ‘mooi’ genoeg zijn voor de supermarkt of op bijproducten van onze voedingsproductie. Behoorlijk circulair, dus! Het kweekproces op zich vergt ook zeer weinig energie en plaats, en producent Nimavert zet ook nog eens in op korte keten door zo lokaal mogelijk samen te werken. Beestig!

Dat wij graag ons steentje bijdragen aan de planeet, dat wisten jullie al. Daarom zijn we ook trots dat we de lekkere producten van Nimavert bij ons in de winkel kunnen aanbieden. Kom langs en ontdek 8 verschillende proefbuisjes met smaakvolle insecten en de heerlijke tapenade met krekels en aubergine!

Cdesign© 2022.